Kemer'de Ne Yenir

Safariye katılan turistler gittikleri bölgelerde kaynak sularından su içebilir ve mola verdikleri köylerde gözleme meyve alabalık gibi yiyeceklerden faydalanabilirler. Akşam vakitlerinde Kemer merkezde sokaklarda masalar kurulup ışıklarla süsleniyor. Farklı farklı uluslardan gelmiş olan turistlerin arasında pizza, spagetti, tavuk kebap vb yiyecek türlerinin tadına bakılıyor. Ben dinlenmeye geldim ama eğlenmekte istiyorum diyenler için taverna-barlar deniz ürünü hizmetinde bulunan retoranlar var. Yörenin sahilinde kurulmuş olan Ay Işığı adlı tesis çimlerin üzerinde müzik eşliğinde yemek yenilebilecek bir mekan. Daha bir çok yugun yeme içme şirketleri var. Kıyı kesim yemek yemek için tavsiye edilecek yerlerden.
Kaldıkları otelde yemek yemek isteyenler için açık büfe yemekleri süslemelerle çekici kılınıyor. su balıkları, jumbo karidesler, şiş köfteler, şakşuka ve acılı mezeler, kavun içinde sunulan dondurma ilçeye özgü tatlar arasında kendini gösteriyor.

Kemer

Antalya'nın ilçesi olan Kemer merkeze 40 km mesafede bulunuyor. Türkiye'nin önemli turizm mekanlarından biri olan ilçe çok ziyaret edilen yerlerden. Kemer'in bulunduğu yerde 1910 lu yıllarda göl ve bataklık denilebilecek bir yer vardı. Bu bataklıktan korunmak için bölgede ikamet eden insanlar duvar örerek çözüm buldular. Yaklaşık 23 km uzunluğundaki bir taş duvarla korunuyordu. Zaten bugün turim merkezinin adının Kemer olmasındaki sebep buydu. 1960 lı yıllarda karayolu ulaşımı bulunmuyordu. Bu yüzden insanlar deniz yolu ulaşımına mecbur kalıyordu. Karayolunun bölgeye ulaşması ise 1980'li yıllara dayanmaktadır. Yol için Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında bir uygulama yapılmıştır. Ulaşımın daha sağlıklı işlemesiyle Kemer'e olan ziyaretçi sayısı çoğaldı.
Kemer'i çekici kılan en önemli şeylerden biri doğal güzelliği. Denizi ormanı dağları Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanmasıve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması farklı bir güzellik sağlamış burada. Beldibinden başlayarak Tekirova'ya kadarki kısım tamamen doğal plaj özelliği gösterir. Bölgede girinti çıkıntı çokluğu sebebiyle çok sayıda koy ve doğal limana rastlanıyor. Bazı önemli plajları Belediye plajı, yat limanı, Ayışığı Plajı'dır. Denize rahatlıkla girebilme bakımından bakılırsa Phaselis plajı uygun. Ücretsiz olarak konaklama tesisinizin havuzunda ve plajlarınndan yararlanabilirsiniz.
Kültür mirasını ziyaret etmek isteseniz eğer Olympos ve Phaselis antik kentlerine de gideceksiniz demektir. Gezebileceğiniz mağaralar şunlar;Beldibi mağarası bulunuyor. Safari turları da son zamanlarda rağbet görüyor. Tur için Söğüt Cuması, Altınkaya, Dereköy rotası kullanılmaktadır.